sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Meidän pihan "elämää" :)

Vihdoinkin ehdin piipahtaa pihamaalla kameran kanssa :) Kaikkea ihanaa sieltä jo löytyykin (ja muistanette kaikki, että minä en ole mikään puutarhaihminen, mieluummin vietän aikaa sohvalla käsitöitä tehden kun pihalla peppu pystyssä tonkimassa!), ja niitä on kiva kameralla kuvailla. Tosin esikoinen olisi parempi siinäkin puuhassa, mutta nyt kuitenkin päätin tarttua kameraan ihan itse ;)

Tässä ensin päärynäpuun kukkaloistoa:


Kirsikkapuun kukat ovat todella kauniita, harmi vaan kun linnut aina ehtivät ensin kun satoa olisi tulossa :)


Metsämansikoitakin löytyy pihasta, enemmän tosin pihan takaa metsän reunasta, mutta tämä kuva otettu omasta pihasta:


Orvokkejakin löytyy, ei istuttamiamme, liekö jotain villiä lajia vai onko muuntunut istutuksista ajan kanssa, en tiedä, mutta takapihalla (keskellä siellä, ei siis lähelläkään kukkapenkkejä) on tällaisia orvokkitupsuja. Tässä kehta eri väriä eri paikoista:



Sitten ainakin toinen karviaispensaista voimistuu ja kasvaa joka vuosi, toinen (ei kuvassa) on jäänyt enemmän rimpulaksi.


Pihassamme kasvaa kaksi omenapuutakin, tänä vuonna(kin) niistä on valtavasti kukkasia :) Tässä noistakin kuvat:



Raparpisatoa saadaan ihan pian poimittua:


Unikoita on alkanut aukeilemaan. Minun ihan lempikukkiani, yksiä niistä :) Joka vuosi oikein odotan että unikot aukeavat ja tuovat väriloistoa pihaamme :) Yrityksistäni huolimatta kukkapenkkini valtaa aina voikukat ja vuohenjuuri..


Ja sitten varma merkki kesän tulosta on se, että meidän pihaan laitetaan uima-allas :D Tässä pari kuvaa alkupuuhista:



Tervetuloa uudelle lukijalle :) Ja kiitos teille kaikille, jotka jätätte kivoja kommentteja. Ne lämmittävät mieltä aina yhtä paljon :) Tänään olen joillekin jättänyut mekin käynnistäni, jos en ole juuri sinulle kommentoinut niin vetäise hihasta, niin käyn jättämässä puumerkkini!

Mukavaista viikon alkua teille, kun huomenna taas on maanantai! Minulla ihan kiva (tosin taas aika kiireinen) viikko tulossa, maanantaina kuopuksen solistikonsertti koululla illalla, keskiviikkona lähden valvojaksi mukaan neidin luokkaretkelle ja ke illalla on kuopuksen kevätjuhlatkin. Tiistaina ole menossa ihan ensimmäistä kertaa elämässäni jalkahoitoon :) Loppu viikkoonkin varmaan jotain vielä ehtii tulla :D Lauantaina sitten muutaman yo-juhlat, onneksi vain vierailun merkeissä ;)

25 kommenttia:

  1. Kaunista kukintaa. Meillä ei vielä edes siperianunikot kuki.
    Taitaa olla aika monessa suomalaiskodissa samanlaiset menot toukokuun viimeisellä viikolla. Luokkaretkelle minun ei tarvitse lähteä, mutta muuten on samanlaista juhlahumua täälläkin. Kiva olis, jos pääsisi jalkahoitoon, vähän olen siitä kade :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Jalkahoito oli aivan ihana! Uudelleenkin kyllä menen :)

      Poista
  2. Vitsi, kun olisikin oma piha. En mäkään kyllä mikään multasormi ole, mutta sen pihan haluaisin. Nyt yritän jotain saada kasvamaan tuolla partsilla, tai siis yritän olla jälleen kerran tappamatta kaikkia kukkia. =) Ihanaa viikkoa sinullekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, onneksi meillä on mies se joka hoitaa kasvit :) Minä saisin kaikki kuolemaan kun ensin unohtaisin kastella ja sitten hukuttaisin :/

      Poista
  3. Kauniita kuvia pihastasi:) Voiko paljon kauniimpaa olla kuin omenankukat!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukat on kauniita :) Melkain kauneimpia on kyllä omenankukat, ehkäpä kielot ja unikot vie voiton :)

      Poista
  4. Ihania kukkia! Kevään tulo on tässä vaiheessa iana supernopeaa, joka päivä löytää jotain uutta ja kaikki kasvaa lähes silmissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jopa vähän liian nopeaa, kun ei silmät enää pysy mukana kaikessa uudessa :) Mutta ihana vuodenaika on menossa!

      Poista
  5. Aivan ihanasti kukkii pihasi. Mukavaa alkanutta viikkoa:)

    VastaaPoista
  6. Ihania puutarhakuvia! Meillä tuota puupuolta on vähän vähemmän, mutta kirsikkapuut kukkivat ihanasti. Kriikunat sitten vähän myöhemmin.

    VastaaPoista
  7. Orvokeista. Aikoinaan äitini pihaan istutettiin vain tumman violettia monivuotista orvokkia. Muutamaa vuotta myöhemmin sielä löytyi kaikki variaatiot valkoisen ja alkupertäisen väliltä. Olen myös huomannut, että ns. yksivuotisetkin tekevät siemeniä, jotka itävät seuraavana vuonna ja tuottavat kivoja risteymiä.

    Ohessa vielä kuvia ex-pihani orvokkivalikoimasta. Katselu toimii, kun pysyttelet "Orvokit"-valikoimassa etkä eksy siihen koko Photostreamiin. Toki niitä muitakin saa katsoa... http://www.flickr.com/photos/m_ag/sets/72157629929746216/

    VastaaPoista
  8. Kauniita kuvia! Noita orvokkeja kasvaa meidänkin pihalla, olen ajatellut , että ne on jotain pelto-orvokkeja. En ole sen värisiä milloinkaan ostanut. Minullakin olisi kahdet yo-juhlat käytävä ja yhdet valmistujaiset:)

    VastaaPoista
  9. Orvokit risteytyvät hyvin helposti ja siksi värit muuttuvat ja vaihtelevat paljon. Alemmassa kuvassa on pelto-orvokkeja, mutta ylemmässä on jokin puutarharisteymä. Pelto-orvokki on periaatteessa rikkakasvi, mutta minulla ei ole sydäntä repiä niitä pois. Ne ovat hyvin herttaisia. Omaa puutarhaa ei ole, mutta pääsen puuhailemaan äitini puutarhassa, kun olen kotikotona. Orvokeista suosittelen ostamaan monivuotisen sarviorvokin siemensekoituksia ja kylvämään niitä loppukesällä ulos. Seuraavana keväänä kukkivat jo aikaisin. Helppoa kuin mikä ja ne siementävät ja lisääntyvät sopivasti pysyäkseen paikallaan. Monivuotisuudestaan huolimatta ne eivät ole pitkäikäisiä perennoja.

    VastaaPoista
  10. Oi, jalkahoito on ihanan rentouttavaa. Kunhan vaan ei ole herkkä kutiamaan:) Tällaisen kiire- ja juhlaviikon keskellä se onkin oiva pysähdyskeino ja kiva hetki ihan itselle. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalkahoito oli ihana! Siitäkin huolimatta, että kutisen jalkapohjista topi paljon :D

      Poista
  11. Onpa paljon kauniita kukkia! Tuollaisen altaan ottaisin mieluusti!

    VastaaPoista
  12. Ihana kukkaloisto ja wau...allas!

    VastaaPoista
  13. Niin kaunista kukintaa jokapuolella! Ja paljon valkoista. Ihanaa varmaan päästä jalkahoitoon. Minä sain jalkakylpyja hieroja koneen äitienpäivälahjaksi tosi ihana lahja:) Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Jalkahoito oli kyllä tosi kiva ja virkistävä kokemus :)

      Poista