maanantai 5. huhtikuuta 2010

Leipää ja laukkuja

Ihan ensiksi muistutan arvonnasta ! Käykäähän rohkeasti jättämässä viestiä:)

Tänään on ollut ihana kotipäivä, tosin tuli kyllä kaivettua polkupyöräkin esiin ja neidin kanssa kävimme lataamassa bussiliput ärrällä. Muuten päivä on mennyt mukavasti leipoessa ja ommellessa:) Olen kyllä ehtinyt neuloakkin;)

Teimme pitkästäaikaa karjalan kauraleipää. Se on koko perheen herkkua! Tässä se on uunituoreena:



Ohjeen olen saanut joskus jostain, en muista enää mistä. Toki googlettamallakin löytää, mutta ajattelin jakaa sen teille :)

1l vettä
3dl kaurahiutaleita
1 rkl suolaa
50g hiivaa
n. 2l vehnäjauhoja

Sekoita litraan vettä 3 dl kaurahiutaleita sekä 1rkl suolaa ja anna turvota tunnin ajan. Sekoita sekaan hiiva ja jauhot ja anna nousta tunnin ajan. Kaada pellille ja paista uunissa 200 asteessa tunnin ajan.

Tämä leipä on siitä kiva tehdä, ettei tarvitse sotkea käsiään missään vaiheessa.

Ja sitten ompeluksiin. Ajattelin ommella pari kassia, on tehnyt mieleni jo monta päivää päästä ompelukoneen ääreen, mutta jotenkin (muka) ei vaan aika ole riittänyt.

Tämän kassin tein vähän niinkuin varastoon, lahjaksi ehkä jollekulle. Mutta kun kassi valmistui, siitä tuli niin kiva, että päätin piristää omaa kevättäni ja pidän sen itselläni:) Tosin neitikin iski siihen silmänsä...



Laitoin noihin kassinkahvoihin nuo ihanat puunapit. Ne on Kristiina tuonut minulle Tallinnasta ja niiden piti päätyä kummipojan neulehaalariin. Mutta haalari jäi pahasti vaiheeseen ja kummipoika on kasvanut siitä jo ulos eli purkuun menee (en sitä kyllä ihan hirveästi edes tehnyt, kun jotenkin väri ja malli ei ollutkaan kiva...) Ja kun menen parin viikon päästä Tallinnaan niin voin aina ostaa uudet napit kummipojan tekeleisiin:)



Tämä perhoskassi on tehty ystävälleni, hän tykkää kovasti perhosista. Ja kun näin tuon silityskuvan, mielessäni oli heti tämä kyseinen ystävä ja kassimallikin piirtyi mieleeni selvästi.



Tässä silityskuva lähempää:



Ja tällaisen pussukan vielä tein, ihan vain kokeillakseni miten saan vetoketjun kiinnitettyä.. Tuli kyllä melkoisen surkea pussukka, mutta neitipä tykästyi ja adoptoi itselleen:)



Ja puikoilla on 26. revontuli, ihan alkutekijöissään vielä, vasta toista kuviota pikkumatkan olen tehnyt. Zauberball sukat valmistuvat hyvää vauhtia, niistä tulee kivat mustikkasukat:) Sytomyssykin valmistunee lähipäivinä ja pari tiskirättiä pitäisi tehdä. Neidille sain kämmekkätkin valmiiksi, mutta kuvaa en vielä laita näytille, kun otin osaa kämmekäsvaihtoon Novitan neulomossa ja nämä neidin omat on tehty samalla tavalla kun ne vaihtokämmekkäät. Niistä kuvia sitten kun on sen aika:)

6 kommenttia:

  1. Myssyt viet sitten Tikataan, on hyvä palkinto arvottavana.
    Jahas, innostuitkos pussukoista kun lauantaina näit niitä mun tekemiä? Heh.
    Noita perhosia yms. on myös edullisesti Karnassa. Mitä siellä ei olis?

    VastaaPoista
  2. Kristiina: Vien, vien jos löydän koko liikkeen! ;) Sun pussukat oli vaan miljoona kertaa hienompia *kateellinen* kun tuo mun rävellys.
    Pitänee katsastaa noita kuvia Karnassa sitten, kiitos vaan vinkistä:)

    VastaaPoista
  3. Ihana tuo perhoskassi, hyvä malli.
    Nyt vasta hokasin, noista sinun revontulista, että 25....KAKSKYTVIIS.Mietin kuinka korkea pino niistä tulisi. VAU niitä täytyy olla kiva tehdä.......

    VastaaPoista
  4. Niin ja kiitos tosta leivänohjeesta. Kävin tuossa muutama tunti sitten kaupassa, ja leipähyllyt ammottivat tyhjyyttään. Sitten muistin sen karjalanleivän, ja ostin hiivaa, kotiin tullessa vaan ryynit likoomaan ja nyt on taikina nousemassa ja kohta menee uuniin.
    JEEEEEEE

    VastaaPoista
  5. Smirgeline: Kiitos:) Noita kasseja on kiva ja aika nopea tehdä. No onhan tuo 25 aika paljon, mutta tuo huivi on niiiiin kiva tehdä, että kertyy varmaan vielä toinen mokoma noita;)
    Kiva kun leipäohjeesta oli hyötyä)

    VastaaPoista
  6. Tulin vierailulle, sattumalta, seleilemalla blogeja. Sytomyssyjä mullakin on tistakymmentä valmiina.

    VastaaPoista