sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Ompelua ja helmitöitä:)

Viikonloppu onneksi riitti siihen mihin ajattelinkin;) Tarkoituksena oli, että lauantaina käymme messuilla ja niin kävimmekin. Sunnuntaina oli tarkoitus ommella ja tehdä muutama silmukkamerkki, ne sain tehtyä. Tosin meillä oli tarkoitus myös ulkona touhuta, laittaa maantasalle muutama pensas jne. Ne jäi nyt kyllä tekemättä.. Mutta eipä tuo harmita, noita piha juttuja voi sitten viikollakin tehdä töiden jälkeen.

Mutta tämän viikonlopun luomuksiin;) Pellavakassin tein työkaverille lauantaina, samalla tyylillä kun aikaisemmankin. Mutta vain tummemmalla pellavalla ja pitemmillä hihnoilla. Minusta tästä tuli ihan kiva, jos ei saajalleen kelpaa, niin kelpaa minulle:)Lupasin ommella käsityöpussin neulomossa Marjo-Riitalle. En osannut päättää mistä kankaasta hänelle sen teen, niin kokeilin muutamasta;) Tein näitä sitten yhdeksän kappaletta:D Neljä näistä tein lauantaina (nuo alarivin pussit) ja viisi tänään. Yksi näistä lähtee sitten maanantaina kohti Marjo-Riittaa:)Sitten innostuin tekemään silmukkamerkkejä. Ja kun pääsin alkuun (lue sain levitettyä helmet pöydälle) niin kuopus liittyi seuraani. Yhdessä sitten vietimme rattoisan hetken helmitöitä tehden:)Tässä kuopus tekee opettajalleen korua:) Näppärästi menee helmiä vaijeriin. Paljon näppärämmin kun minun laittamanani..Tässä valmis koru:) Eikö vain ole kaunis? 8 vuotias itse valitsi helmet ja tarvitsi vain tosi vähän apua missään vaiheessa. Hän teki opettajalle myös oman silmukkamerkin, itse keksi tehdä tuollaisen kukan (ja äiti sitten varasti idean;)).Tässä kaikki kuopuksen tekemät silmukkamerkit:Ja tässä nämä minun tekemäni silmukkamerkit:Näitä oli kyllä kiva tehdä. Pitänee vain hommata paremma työkalut, että sormet kestää paremmin... Helmiä vielä riittää eli varmaan tulossa lisää silmukkamerkkejä lähitulevaisuudessa:)

Nyt on hyvä rauhoittua sunnuntai illan viettoon ja linnoittautua sohvalle kutimen kanssa:)

4 kommenttia:

 1. No niin, mähän sanoin, että sä osaat ihan itse tehdä sen pussukan mitä pyysit tekemään. Hienoja noi sun kässäpussit. Tollasta kahva-sulkemissysteemiä multakin aikanaa kyseltiin, mutta en ruvennut miettimään miten sen oisin toteuttanut. Ja se oli kait jossain ulkomaan kaupassa kun semmosen ekakerran näin niin en uskaltanut ruveta matkimaan;)

  VastaaPoista
 2. Kristiina, mä osaan tehdä pussukoita, mutta en sellaisia mihin tulee vetoketju... Tähän mun tekemään pussukkaan tuli kaavat kirjeessä missä oli Suuren käsityölehden tilausmainos. Sitä käytin näissä hyväkseni:)

  VastaaPoista
 3. Mistä noita silmukkamerkkien avattavia lukkoja saa ? Olet tehnyt noita paljon ja eri kauniita.

  VastaaPoista
 4. tinttis: Ostan noita lukkoja mm. Sinellistä ja helmiliikkeissä niitä myös myydään (itse käytän pääasiassa netin palveluja mm. HelmiQ).
  Kiitos, tykkään tehdä näitä, itse en näitä niin kovin montaa edes tarvitse:)

  VastaaPoista