lauantai 26. helmikuuta 2011

Ihan koukussa!

Katsokaa vaikka!Haimme muruset kotiin hiihtoloman vietosta mummulasta ja tätini tuli kuin tilauksesta siellä käymään tänään:)
Olen halunnut jo pitkään oppia virkkaamaan isoäidin neliöitä, mutta en ole uskaltanut edes kokeilla kun näyttää niiiiiiin monimutkaiselta tuo ohje (en ymmärrä noita virkkaustöiden kaavoja sitten ollenkaan!!). Tätini, joka on kova virkkaamaan sanoi, ettei hänkään ole noita tehnyt, mutta yhdessä pähkättiin ohjetta ja niin sain tehtyä yhden ja toisen ja ja ja:D Eli kotimatkalla sain tuon kuvassa näkyvän pinon tehtyä! Ja nyt olen ihan koukussa noihin;)

Tarkoituksella teen yksivärisiä, kun minulla on ajatus;) Teen yksivärisiä myös toisella värillä ja yhdessä niistä tulee se ajatus, toivottavasti:)

Nyt virkkaamaan neliöitä lisää! Kaikille ihanaa lauantai iltaa:)

12 kommenttia:

 1. Kivaa lauantaita, pikku paloista on tosi kivaa suunnitella kaikenlaista.

  VastaaPoista
 2. Söpösiä, tilaan heti kädestä pitäen-opetuksen ensi viikonlopuksi:D

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteistasi.
  Minä kanssa olen noita neliöitä yrittänyt joskus virkata,epäonnistuen, jossain kohtaa aina alkaa vetää koko virkkauksen käppyrään, ei muuta kuin purkamaan.

  Leppoisaa lauantaita sinulle LILA!

  VastaaPoista
 4. Ihania, ihania :D Noista tulee varmasti "isona" jotain todella ihanaa. Väri on tosi kiva.
  Hauska kuulla (vai nähdä?), että olet tämän(kin) taidon oppinut. Itsekään en juuri virkkaa, vaikka "perusjutut" osaankin.

  VastaaPoista
 5. hih..noita on tullut väännettyä..oli niitä kiva tehdä..mutta se kokoominen..no muutaman vuoden tuotokset meni sannikalle....

  VastaaPoista
 6. Jännä nähdä, mitä noista lapuista syntyykään :)

  VastaaPoista
 7. Kiva oppia uutta, eikö? Mulle toi virkkaaminen on ihan utopiaa.

  VastaaPoista
 8. Sain just illalla isoäidinneliö-tyynyn valmiiksi, korvaa 15-vuotiaana pienemmistä neliöistä tekemäni. Jää helposti koukkuun. Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 9. Neferi: Olen jo kauan suunnitellut isoäidin neliöistä jotain kivaa, mutta nyt vasta uskalsin kokeilla osaanko tehdä noita:)

  Zelda: Kiitos:) Tottakai lupaan opettaa, koukku vaan mukaan!

  villasukka: Minulla oli hyvänä apuna virkkaus taidon omaava tätini. Siksi opin niin helposti:) Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  SNY: Kiitos! Vielä vähän aikaa saat jännittää, että mitä näistä isona tulee:)) Toivottavasti siis tulee sitä mitä suunnittelen;) Välillä tuo luovuus vaan vääntää sittenkin eri suuntaan:D
  Nyt sitten kuulemma osaan tehdä myös amiguruminkin kuopuksen mielestä:O Luottamus on kova, hih!

  ertzu: Näitä on kyllä kiva tehdä, mutta kyllä neulominen on enemmän se mun juttu:)

  Anneli: Kahtellaan mitä syntyy:)

  Katju: Jep, tosi kiva on oppia uutta:) Vielä oli muutama juttu mitä haluaisin kokeilla, kehrääminen on yksi ja varrasvirkkaus toinen. Värjäyskin olisi kiva oppia, mutta ei taida kukkaro kestää;)

  Outi-M: Tuli varmasti kaunis tyyny:) Kyllä näihin koukkuun tosiaan jää. Seuraavaksi pitää kokeilla eri värisiä neliöitä!
  Mukavaa sunnuntaita myös sinulle:)

  VastaaPoista
 10. Sinäkin sitten jäit koukkuun;) Kiva idea tehdä yksivärisiä neliöitä,jännä nähdä mitä niistä syntyy.

  VastaaPoista
 11. Vinon pinon neliöitä oletkin saanut jo virkattua. Minusta tuntuu että virkkaamalla saa paljon nopeammin valmista, vaikka nykyään kyllä tulee virkattua tosi harvoin. Kauniin värinen lanka, mitä mahtaa olla? Ja ps. ei se värjääminen niin kamalan kallista ole, ja varrasvirkkaukseen käy paksun puikon puuttuessa vaikkapa harjan varsi... sekin on kyllä tekniikka jolla työ etenee vauhdilla.

  VastaaPoista
 12. Neule-Kirppu: Jep, niin jäin;) Sinun blogisi innoittamana noita päätin aloittaa tekemään, vihdoinkin!
  Pian se selviää mitä noista tulee:D

  Kati: Niin olen ja lisääkin;) Virkkaamalla saa nopeammin aikaan, mutta puikot on minua varten enemmän kun virkkuukoukku.. Ihan seisemän veljestä lankaa on tuo lanka, tämän kevään uutuus väri (on kyllä aikaisemminkin tainnut tuota väriä olla).
  Ei varmaan itse värjääminen niin kalliiksi tulisikaan, mutta ne langat joita värjätä:D Minä kun hurahdan ihan täysillä sitten kun hurahdan;) Varrasvirkkauksen aloittamattomuus on ihan kiinni ajasta. Kyllä minä vielä joskus sitä kokeilen:)

  VastaaPoista