sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Mekkoja ja kasseja, pellavaa ja unikkoa:)

Nyt olen saanut istua ompelukoneen ääressä (melkein rauhassa) :) Eilen ompelin itselleni harjoitusmekon Marimekon unikkokankaasta:) Se onnistui mielestäni ihan hyvin, joten uskalsin sitten ommella vielä sen pellavamekonkin, joka oli se päätarkoitukseni tehdä kesänjuhliin Tallinnasta ostamani tunikan alle pidettäväksi.

Molemman mekot tein Suuren käsityö lehden ohjeella (SK 10/03). Pienellä muokkaamisella tosin.

Tässä unikkomekko:Ja tokihan hienolla naisella pitää olla asuun sopiva käsilaukku;) Tässä kassissa viimeksi Tallinnasta ostamani rottinkiset kassinkahvat.Tässä pellavamekko, tosin se ei tuon tunikan alta kovinkaan paljon näy. Takaa helma on pitempi kun edestä, ihan tarkoituksella:)Ja tokihan tähänkin asuun piti saada sopiva käsilaukku;)Käsilaukun kiinnitys on Tallinnasta ostamani omenapuunappi.Ja sitten lupasin tehdä entisen työkaverin tyttärentyttärelle pellavasta mekon. Ajattelin, että harjoittelen pienellä mekolla ennenkuin teen itselleni, mutta... Toisinpäin kävi, ensin tein itselleni ja tänään sitten tein tämän pikkuisen mekon:) Mekosta on kaksi kuvaa, kun ulkona kävi niin kova tuuli, niin en meinannut saada ollenkaan kuvaa..

Muutama kassi on valmiiksi leikattuna ja ehkäpä vielä tänään saan kotihommien jälkeen jotain tehtyäkin, se jää nähtäväksi;)

Mukavaa sunnuntaita kaikille lukijoilleni!

4 kommenttia:

 1. Upeat mekot olet tehnyt, todella. Nyt sitten helmat keikkuen kohti kesää:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä olet taitava, ei voi muuta kuin ihailla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Villanne:)

  Zelda: helmat keikkuu vain juhlissa, niitä on tiedossa muutamat tälle kesälle:)

  Outi-M: Kiitos, "taitava ja taitava", enemmän ehkä innokas:)

  VastaaPoista