lauantai 29. tammikuuta 2011

Talvinen pihapiiri

Tänä talvena on satanut lunta, ihan riittävästi, ihan liikaakin jo... Meidän pihapiirimme on kaventunut kesästä melkoisesti... Etupihalla on tilaa niin että kotiin pääsee ja auton saa talliin. Takapihalle ei auta mennä ilman pitkävartisia saappaita! Rusakoilla on helppo popsia omena- ja muita hedelmäpuita, senkun vaan pomppii lumikinoksen päälle:)

Tämä valosetti parka on jäänyt puristuksiin lumen ja seinän väliin:( Valot saavat siis palaa "kuusessa" pitkälle kevääseen, epäilen;) Katolta pudonnut lumi on tuon saanut aikaan, pulkatkin on piilossa tuolla jossain... Epäilen ettei ehjinä:/Tässä kuvassa on kaksi lyhtyä. Uskotteko? Toinen vaan on sattunut menemään piiloon;) Pitäisikin virittää niihin illalla kynttilät ennenkuin hautautuu tuo toinenkin:)Roskiskatoskin on saanut hatun:)Siellä se on, meidän perheen kesämenopeli eli vene. Piilossa, mutta eipähän sitä kukaan ainakaan varasta:DEtupihan elämää;) Pesuhuoneen ikkunasta ei näy kun valkoista;) Ei ole enää paikkaa mihin lunta lykkää... Minun voimillani ei noiden kasojen yli lykitä. Vaan en valita, parempi näin kun loskakelit:)Postilaatikko ei näy kunnolla tielle, ilmaisjakelulehdet eivät löydä perille... Onneksi sentään posti vielä tulee! Tuota käytävää pidetään auki, että jakajat pääsevät laatikolle..Kuva on otettu tieltä talon edestä... Kaupungin aura-autot kasaavat tienpätkän lumet tuohon meidän tontin pieleen. Kuopus on kyllä innoissaan, ihana mäki laskea pulkalla alas;)Tämä kuva on otettu suurinpiirtein samasta kohdasta kun tuo blogini kuva tällä hetkellä. Välissä noin 2 kuukautta kuvien otossa. Lunta on satanut aika paljon tuossa ajassa! Meidän takaovi ei enää edes aukea kunnolla, kun portaillekin on satanut lunta niiiiin paljon.Vajan katto on saanut kuorrutteen:)Tuolla takana, lintulaudan takana siis, pilkistää vähän meidän grilliämme! Aika hyvin hautautunut... Ja minun tekisi ihan hirveäsi mieleni grillimakkaraa;)Mukavaa talvista viikonloppua kaikille:)

9 kommenttia:

 1. Kovin samanlaiselta näyttää meidänkin pihalla. Lisäksi meidän tontille lykitään puolet vanhempien lumista, joten ihan hevillä ei lumet tältä tontilta lähde. Mulla taitaa olla samanlaiset lyhdytkin =) Tosin kaivoin ne suosiolla ajat sitten tuosta kinoksesta esiin ja nostin kuistille.

  VastaaPoista
 2. Ihan samanlaisia maisemia täälläkin. Juupa, saisipa grillimakkaraa :)

  VastaaPoista
 3. Krista: Meilläkin naapuri aidan yli nakkaa lunta meidän pihaamme;) Mun pitäis kanssa mennä pelastamaan lyhtyni, ettei lumikola vahingossa niitä hajota!
  Kohta pitäis sämpylän paistoon ryhtyä!

  Neferi: Taitaa olla samanlainen maisema aika monella, meillä onneksi rinteeseen rakennettu talo, niin nähdään ulos ikkunoista;)
  Grillimakkara kautta saa vissiin odotella vielä jonkin aikaa... :D

  VastaaPoista
 4. Kyllä nyt saa lumesta nauttia tänä talvena.
  Olen samaa mieltä ennemmin lumi kuin loska.
  Tuo taitaa olla siellä lumiennätys, en muista että olisi ennen ollut noin paljon.

  VastaaPoista
 5. Onpas jossain määrin tutun näköistä:) Pienesti hirvittää se sulamisvaihe tuossa keväällä..

  VastaaPoista
 6. Juu-u, paljon on lunta, myös täällä. Yksi omista lyhdyistäni jäätyi maahan kiinni, ja sen jälkeen lumi peittikin sen kokonaan. Täytyy toivoa vain, että löydy rikkoutuneena.

  VastaaPoista
 7. Smirgeline: Ei täällä ollut lunta viime talvena näin paljon vaikka paljon oli silloinkin:)

  Zelda: Sanoppas muuta! Hirvittää kyllä minne tuo kaikki sulaa...

  Kangaskasa: Minä kanssa luulen, että nuo lyhdyt on jäätyneet kiinni kaivonkanteen.. Pitänee huomenna valoisalla kokeilla, ainakin pitää kaivaa ne näkyviin ja laittaa ne kynttilät niihin:)

  VastaaPoista
 8. Teillä siellä etelässä taitaa olla lunta enemmän kuin täällä meillä. Paljon on täälläkin mutta täällä se on vissiin normaalimpi määrä kuin siellä teillä. Muutaman vähälumisen talven jälkeen on taas mukavaa kun on lunta. Tosin minunkin mielipide voisi olla vähän erilainen jos pitäisi kolalla piha siivota, onneksi riittää kun kolaa portaiden edestä, traktorilla sitten siirrellään muualta lumet pois.

  VastaaPoista
 9. Kati: Taitaa olla niin, että Suomi on kääntynyt nurinpäin lumen tulon suhteen;) Mutta kyllä tämä määrä meille jo piisaisi, saisi pohjoiseen sataa loput;)
  Meillä on aika pieni ala mikä pitää kolata, mutta työtä on tuossakin pläntissä... Varsinkin kun kaupungi aura-auto kaartaa meidän "portin" aina vaan kauempaa.. Mutta kohtahan nuo tuosta sulaa ja kevät tulee:) Päivä on jo pidentynyt ihan kivasti.

  VastaaPoista