keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Kuulumisia :)

Minulla oli tosi kiireinen viikonloppu, mikä oli vain hyvä, koska maanantaina minulla oli aika hammaskirurgille... Eikä aavistustakaan mikä siellä odotti, itse olin aivan eri käsityksessä hammaslääkärin puheiden mukaan.. Mutta hammaslääkärin kohdalla minulla ainakin pitää paikkansa sanonta, että "tieto lisää tuskaa", joten tavallaan olin onnellinen kun en tiennyt;)

Minulta leikattiin vasemmalta puolelta alhaalta viisaudenhammas, jonka olemassa olosta minulla ei ollut edes aavistusta! Hammas kasvoi leukaluun suuntaisesti ja se nyt sitten leikattiin ikenen sisältä pois, toinen samanmoinen operoidaan sitten syksyllä oikealta puolelta. Kirurgi totesi, että tässä ollaan parikymmentävuotta myöhässä eli nuo olisi pitänyt leikata jo silloin kun olin vielä nuori ja nätti;)

Sain neljä päivää sairaslomaa, hoito-ohjeet ja reseptejä kouraani kun sieltä lähdin. Iskä oli mukanani odottamassa odotushuoneessa ja se oli hyvä juttu, oli turvallinen olo koko operaation ajan:)

Poski on turvoksissa, eikä suu kunnolla aukea. Lapset nauravat minulle kun yritän syödä jotain:) Ja nauraminen sattuu! Kipu on ollut todella lievää muuten koko ajan, sitä ihmettelen, mutta en valita:) Särkylääkkeitä en ole enää tänään ottanut (ohjeiden mukaan), kylmällä olen hautonut poskeani kaksi päivää tänään on vuorossa lämmin haude. Ehkäpä minä sitten tiistaina olen taas ihmisen näköinen kun töihin menen:D

Sitten mukavampiin juttuihin:

Posti ilahdutti minua maanantaina, tai ei posti vaan ihanat ihmiset postin välityksellä:) Juuri maanantaina kaipasinkin piritystä!

Natalta neulomosta tuli minulle ihana pitsipipo:) Teimme oravannahkakauppoja ja minä lähetin hänelle silmukkamerkkejä tästä piposta! Kiitos Nata:)Tämä ihana arvontavoitto saapui minulle maanantaina, pelasti pelottavan päivän;) Mutta kun en ole saanut suutani kunnolla auki (enkä saa vieläkään) niin tuo suklaa on säästynyt syömiseltä;) Lapsille tokikaan en ole sitä esitellyt, muutenhan se olisi jo syöty:D Kiitos Sunflower kovasti, tykkään tästä palkinnosta oikein paljon:) Ja suklaankin aion syödä pääasiassa itse, salaa lapsilta ja mieheltä siis;)Tänään sain kauan haluaman kirjan, en ole raaskinut ostaa vaikka mm. Tallinnasta tuon olisi saanut halvemmalla kun Suomesta. No nyt minulla kävi tuuri ja sain ostettua neulomon kautta tämän itselleni todella edullisesti:)Saa nähdä millaisia huiveja blogissani jatkossa nähdäänkään:D Jos vaikka vaihtuisi, niin ettei aina Anniksia tai revontulia;) Vaikka voin kyllä luvata että noita edellä mainittujakin vielä tulette näkemään! :)

Mukavaa viikkoa teille kaikille! Minä toivon, että poskeni sulaa entisenlaiseksi, en tahdo uskaltaa peiliin katsoa:D

14 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja jaksuja hammaspotemisen kanssa! Onneksi nuo tuppaa helpottamaan parissa päivässä, suklaan odotus saattaa myös nopeuttaa paranemista :)
  Kivaa postia sulle on jälleen tullut ja voi mikä kirja, olen sitä joskus myös selaillut, mutten ole raaskinut ostaa.

  VastaaPoista
 2. Tosiaankin tsemppiä. Olet saanut mukavaa postia jälleen. Mukavaa päivää:)

  VastaaPoista
 3. Huh, tsemppiä täältäkin toivotellaan. Onneks et tiennyt tulevasta, harmi syksyä ajatellen, et nyt on tietoa.
  Tulipa tuosta mieleen pitkäperjantai kakstoistavuotta sit, nuorin parikuukautta, mukana, kun vietin aikaa Meilahdessa ja Töölön tapaturma-asemalla. Huolimattomasti tehty juurihoito osoittautui päivän mittaan kaksinkertaiseksi turvonneen posken ja korkean diagnoosiksi. Iltayöstä sit hälytettiin leukakirurgi poistamaan hammas. Se oli aikamoinen Pitkäperjantai...
  Paranemisia Sulle!

  VastaaPoista
 4. Voi Minna kyseli Tallinnan reissulla olisiko joku kiinnostunut tuosta kirjasta, kun hän oli hankkinut myös suomen kielisen version. Oli siis liian pitkä pöytä, kun et kuullut, mutta hyvä kun sait kirjan.
  Minun tekisi itseni mieli myös sitä suomen kielistä, tuon lisäksi. Olisi kiva lukea niitä rinnakkain.

  Nyt jo toivottelen oikein hyvää pääsiäistä teidän perheelle.

  VastaaPoista
 5. Voi sinua, tsemppiä kovasti hammaspotilaalle. Onneksi minulta on jo kaikki viisaudet poistettu jo silloin kun olin nuori. Nättihän olen vieläkin, vaikkei uskois :D

  VastaaPoista
 6. Mari: Kiitos:) Onneksi ei ole kovasti särkenyt koko aikana! Kyllä tämä tästä, parempaan suuntaan koko ajan menossa. Yöt on menneet ihan hyvin, sekin oli positiivinen yllätys:)
  Minä tuota kirjaa hellästi selailin, vielä ei tullut sellaista oloa, että heti on saatava sieltä joku huivi puikoille, mutta vielä tulee kunhan ajan kanssa tuota lisää selaan:)

  Askartelin itte: Kiitos tsempeistä:) Mukavaa päivää sinulle myös!

  Mammutti: Onneksi en tiennyt:) Toisaalta tämä kirurgi oli kyllä hyvin taitava ja poistaa tuon toisenkin hampaan, että sen suhteen ei ole pelättävää vaan tiedän, että kun syksy on vielä niin kovin kaukana niin pelkään samalla tavalla taas menoa tuonne...
  On sinulla ollut aikamoinen pitkäperjantai! Ei hevin unohdu!

  seijap: Oli liian pitkä pöytä, en kuullut keskustelua, harmi! Mutta yritän pärjätä tällä englannin kielisellä, josko kielitaitokin paranisi;)
  Oikein hyvää pääsiäistä myös teidän perheelle! :)

  Simpura: Minulla enää yksi viisaus ja sekin lähtee sitten syksyllä;) Uskon kyllä, että olet nätti:)

  VastaaPoista
 7. oi kauhee tarina. tsemppiä! toivottavasti ei tule särkyä.

  VastaaPoista
 8. Hui sentään, nyt vain parantelet itsesi ja poskesi kuntoon. Täältä satelee parantavia säteitä!

  VastaaPoista
 9. Voi sua parkaa! Tsemppiä, toivottavasti paranet pääsiäiseksi. Multa leikattiin nuorena ja hoikkana tyttönä viisaudenhammas toisesta poskesta ja mulle tuli silloin poskeen raskausarpia kun poski turposi niin kauheesti. Se on jälkeenpäin naurattanut. Nyt jos tehtäisiin sama operaatio ei olis sitä vaaraa, on sen verran pärstä levinnyt...

  VastaaPoista
 10. IIK! Tiedän tuon tunteen, kun hammas poistetaan ikenen sisältä (nim. kokemusta on). Mutta onneksi suu paranee yllättävän nopeasti.
  Pääsiäisterkkuja koko poppoolle!

  VastaaPoista
 11. Hammasjutskat eivät ole koskaan niitä mukavimpia kärsittäviä. Mutta kyllä se siitä ajan kanssa...

  Minä olen ihan täpinöissäni tuosta huivikirjasta, siinä on paljon nättejä malleja.

  Kivaa viikkoa, jospa se suklaakin kohta sulaa suussa :)

  VastaaPoista
 12. Katju: Kyllä se tästä, kipuja ei ole kauheasti ollut eikä toivottavasti enää tulekkaan:)

  Kiitos Zelda:)

  Auli: Olipa sitten hyvä, että ollaan kohdallani parikymmentä vuotta myöhässä:D Kiitos tsemmapuksesta!

  Smirgeline: Kiitos:) Samoin sinne teille kaikille hyvät pääsiäiset!

  Neferi: Minulla on ihan hirmuinen piikkikammo eikä se kirurginveitsikään niin kivalta näyttänyt kun suuhun sujahti... Mutta hengissä selvisin ja aion syksylläkin selvitä;)

  Tuo huivi kirja on kyllä ihana! Ja kyllä se suklaa jo hyvin hampaiden välistä sujahti suuhuni:D Kivaa viikkoa sinulle myös:)

  VastaaPoista
 13. Voi EI mikä tuska sinulla on. Toipumisia ja juo vellejä, niistä saat energiaa :)

  VastaaPoista
 14. maiju: Melkein jäi huomaamatta kommenttisi, onneksi kuitenkin huomasin vaikkakin vähän jälkikäteen:)
  Eka päivä leikkauksen jälkeen meni ihan mehukeitolla ja juotavalla jugurtilla, pilliä ei saanut käyttää.
  Pnneksi nyt on ohi operaatio kokonaan ja paraneminen on hyvällä mallilla. Leukaluussa tuntuu vielä, että jotain on tehty, mutta ei kipuja kuitenkaan ole eikä ollutkaan hirmuisesti:)
  Kiitos tsempeistä:)

  VastaaPoista