torstai 3. maaliskuuta 2011

Uusi aluevaltaus?

Ostin viikolla kuopukselle hama-helmilootan, tuon Paavo Pesusieni laatikon. Oli kallis! Maksoi 12,95 euroa... Samalla reissulla ostin tuon pienemmän ämpärin (3000 helmeä) ja se maksoi 4,95 euroa. Tänään sitten ostettiin tuo isompi ämpäri (siellä sisällä muutama alusta myös ja 15000 helmeä) ja se maksoi 9,95 euroa. Että on sillä väliä mistä ostaa, näköjään...

Mutta nyt itse asiaan:) Kuopus on jo jonkin aikaa halunnut hama-helmiä ja pakkohan niitä sitten olis ostaa;) Jännät paikat oli silityksessä:D Ikinä en ole silittänyt noita ja yhdessä sitten pähkäiltiin, että miten. Saatiin kuin saatiinkiin silitettyä, ensin meille muutti Paavo Pesusieni heti perään Patrik Tähtönen. Joku muukin tuossa jo valmistui, mutten sitä ehtinyt edes nähdä kun kuopus vei sen opettajalleen:)
Tästä puuhasta innostui neitikin, otsat vastakkain nuo kaksi näitä rakentelevat. Minäkin yritin, mutta en ollut niin nopea kun olisi pitänyt, vaan lapsoset halusivat alustan itselleen;) Pakko siis ostaa alustoja lisää, että äitikin pääsee askartelemaan:DKatsellaan mitä kaikkea kivaa MINÄ näistä saan aikaan jossain vaiheessa:) Kuvassa siis lasten tuotoksia.

Aurinkoista loppu viikkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Uusimmassa Taito-lehdessä oli ohje, miten hamahelmiä käytetään neuleisiin. Mustalla kalalangalla oli neulottu hamahelmiä sekaan ja aavistus silitetty. Muistaakseni oli tehty penaali. Mä nimittäin mietin, että mihin saan tyttären kaapista nuo tuhannet hamahelmet kulutettua. Mutta...

  VastaaPoista
 2. Katju: Pitänee etsiä tuo lehti käsiin ja kurkata tuo juttu. Minä ajattelin ihan tylsästi tehdä magneetteja tms. juttuja noista:)

  VastaaPoista
 3. Hyviä ostoksia olet tehnyt! Hamahelmet pelastavat monen lapsiperheen pakkas- ja sadepäivän, jolloin ollaan suurimmaksi osaksi sisällä. Kivaa tekemistä lapsille. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on kanssa viimeaikoina ollut hamahelmet kovassa käytössä...lapsenlapset ovat tehneet kaikkea kivaa niistä:)

  VastaaPoista
 5. Tämmönen neule hama-helmistä
  http://virveriikka.blogspot.com/2011/02/hamahelmia-ja-neulomista.html

  VastaaPoista
 6. Minä aina ihmettelin, että mitä ne hamahelmet ovat ja pari viikkoa sitten tämä mysteeri aukeni :). Niitä ei uskalla tänne ostaa, menee sitten kaikki yöt niitten kanssa...

  VastaaPoista
 7. Sirimi: Hih, minusta tuntuu etteivät vaan lapset noista hyödy;) Oli tuossa ihan oma lehmäkin ojassa:D

  MaMMeli: Nuo on kyllä ihan kivoja. On noita meillä joskus aikaisemminkin ollut, vuosia sitten, mutta silloin ne jäivät kaappiin ja lahjoitin koko satsin päiväkotiin. Nyt sitten viritellään harrastusta uudestaan:)

  KristiinaS: Kiitos linkistä, kävin kurkkaamassa:) Pitää joskus kokeilla. Vaikka minusta nuo helmet oli tuossa neuleessa kauniimmat ennen silitystä...

  Neferi: Eikös olekkin kumma, että sitä kun hurahtaa niin hurahtaa sitten täysillä? Minä olen vielä voinut pitää näppini erossa noista, mutta saas nähdä miten käy viikonloppuna:D

  VastaaPoista
 8. Oih! Tulee ihan oma lapsuus mieleen. Innolla askartelin erilaisia kuvioita ja laitoin (tai taisin kyllä aluksi olla niin pieni, että äitini laittoi) magneetin takapuolelle ja sitten jääkaapin oveen! Itse taisin kehitellä mansikan ja jäätelön,ja monen monta vuotta ne jääkaapin ovessa olivatkin. :)
  Ja pieni varoituksen sana: kyllä noiden tekoon jää koukkuun. ;)

  VastaaPoista
 9. Hih, taas on löytynyt uutta näprättävää =) Et sitten riitele lasten kanssa ;)

  VastaaPoista
 10. Elina: Minä yhden tähden tein, kun lapset puuhasivat muuta (eivät siis häirinneet puuhiani;)) Kivaa oli ja lisää aion tehdä:) Minä jään helposti koukkuun kaikkeen kivaan;)

  Krista: Enkö edes ihan vähän saa tapella:D ? Kivaa noiden kanssa puuhastella. Mutta monta sellaista väriä on seassa joista en tykkää... ;)

  VastaaPoista